Ispanaklı Köklü Buğdaylı Çorba |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ispanaklı Köklü Buğdaylı ÇorbaIspanaklı Köklü Buğdaylı Çorba Tarifi - Ispanaklı Köklü Buğdaylı Çorba Yapılışı - Ispanaklı Köklü Buğdaylı Çorba Nasıl Yapılır - Oktay Usta Ispanaklı Köklü Buğdaylı Çorba Malzeme Listesi: 2 Demet Ispanak Kökü 2 Diş Sarımsak 1 Su B Haşlanmış Yeşil Mercimek1 Su B Haşlanmış Buğday1 Su B Et Suyu1 Çorba K Domates Salçası1 Çorba K Biber Salçası1 Çorba K Un1 Çorba K TereyağıSıvıyağ Su Tuz Hazırlanışı: Tereyağı ve unu tencereye koyup kavuruyoruz Savuruyoruz Sarımsak ve ıspanak köklerini ince bir şekilde doğrayıp tencereye koyuyoruz Biraz daha kavurduktan sonra domates ve biber salçasını katıyoruz![]() Et suyu ve biraz sıcak su döküp pişiriyoruz Haşlanmış buğday ve yeşil mercimeği ekliyoruz Kıvamını bağlamak için biraz daha sıcak su döküyoruz![]() Tuzunu ekleyip 1 taşım kaynattıktan sonra altını kapatıp servis ediyoruz
|
|
|
|