Buğdaylı Pazı Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Buğdaylı Pazı ÇorbasıBuğdaylı Pazı Çorbası Tarifi - Buğdaylı Pazı Çorbası Yapılışı - Buğdaylı Pazı Çorbası Nasıl Yapılır - Oktay Usta Buğdaylı Pazı Çorbası Malzeme Listesi: 1 Demet Pazı 1 Su B Haşlanmış Buğday1 Soğan 2 Diş Sarımsak 1 Su B Et SuyuSu Tuz Terbiyesi İçin: 1 Kase Yoğurt 1 Yumurta 2 Çorba K UnÜzeri İçin: Tereyağı Toz Kırmızı Biber Çorba Tarifleri, Çorba Yemekleri Hazırlanışı: Soğan ve sarımsağı ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz bir tencerede kavuruyoruz Pazıları ince bir şekilde doğrayıp soğanlarla birlikte kavuruyoruz Et suyu ve biraz sıcak su döküyoruz![]() Terbiyesi için, yoğurt, yumurta ve unu geniş bir kaseye koyup karıştırıyoruz Çorbanın suyundan 2-3 kepçe terbiyeye döküp ılıtıyoruz Çorbaya döküyoruz Tuz ve haşlanmış buğdayı katıp biraz daha pişiriyoruz![]() Toz kırmızı biber ve tereyağını kavurup servis ederken çorbanın üzerine döküyoruz
|
|
|
|