Corba Cesitleri |
|
|
#16 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Corba CesitleriUn corbasi malzemeler: 1 su bardagi un 2,5 su bardagi kaynar süt 2,5 su bardagi kaynar su 2 yumurta sarisi ½ su bardagi krema 4 çorba kasigi tereyagi 1 çay kasigi tuz Yapilisi: Tereyagini eritince unu ekleyip sürekli karistirarak kavurun Sütü ve et suyunu da sürekli karistirarak ekleyip 10 dakika kaynatin![]() Baska bir kasede yumurta sarilarini çirpip kremayi ekleyerek iyice çirpin Bu karisimi kaynamakta olan çorbaya devamli karistirarak yedirin Tuzu da ilave edip birkaç defa daha karistirip tencereyi atesten alin![]() Çorbayi tel süzgeçten süzüp kaselere alip servis yapin
|
|
Corba Cesitleri |
|
|
#17 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Corba CesitleriSogan corbasi malzemeler: 4 büyük sogan 2 çorba kasigi un 4 su bardagi et suyu 6 çorba kasigi tereyagi Yapilisi: Orta boy bir tencerede yagi eritip soganlari ilave edin Karistirarak 25-30 dakika renkleri sararincaya kadar pisirin![]() Tencereyi atesten alip tuz, biber ve unu ekleyip karistirin, yavas yavas ve sürekli karistirarak et suyunu katip yeniden atese oturtun Kaynayinca kapagini kapatip 20 dakika pisirin![]() Firin zigarasini kizdirin Her francala diliminin her iki tarafini yarimsar dis sarimsakla ovun![]() Tencereyi atesten alip francala dilimlerini çorbanin üstüne koyun, dilimlerin üzerine de rendelenmis peyniri serpin |
|
Corba Cesitleri |
|
|
#18 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Corba CesitleriSebzeli sehriye corbasi malzemeler: 1 adet orta boy havuç 1 adet orta boy patates 1 kahve fincani tel sehriye 1 çorba kasigi salça 1/2 çorba kasigi margarin Yarim limon Kuru nane Tuz Yapilisi: Soyulmus havuç ve patatesi 2 su bardagi su ile yumusayincaya kadar haslayin Sogutup küp küp dograyin![]() Salçayi margarinle bir tencerede hafifçe kavurun Üzerine sebzeyi hasladiginiz su ile 2 su bardagi soguk suyu ilave edin Tuzu da ekleyerek kaynatin![]() Kaynayan salçali suya sehriyeleri ilave edip, yumusayincaya kadar pisirin Sonra patates ve havuçlari ekleyin Servis yapmadan önce limon suyu katip, kuru nane ile süsleyin
|
|
|
|