![]() |
Çulluk Ankokot Fransız Usulü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çulluk Ankokot Fransız UsulüÇulluk Ankokot Tarifi - Çulluk Ankokot Nasıl Yapılır - Çulluk Ankokot Malzemeleri Çulluk Ankokot fransız Usulü Malzemeler 4 adet çulluk temizlenmiş 8 adet salamura üzüm yaprağı 24 adet küçük arpacık soğanı 20 adet mantar Tuz, bir çimdik karabiber 2 kahve fincanı rafine yağı 2 çorba kaşığı tereyağı 2 adet kıyılmış arpacık soğanı 2 kahve kaşığı un 1 kahve fincanı krema 3 kahve fincanı süt Hazırlanışı Üzüm yapraklarını az karbonatlı sıcak suyun içinde beş dakika ıslayıp siyah suyunu çıkarınız, sonra yıkayıp sudan çıkarınız Çulluklara göğüsleri çift üzüm yaprağına sarınız Düşmemeleri için sicimle bağlayınız ![]() ![]() Çullukların girebileceği dibi düz bir kasrola tencereye çullukları yan yatırıp rafine yağını üzerlerine dökünüz Ortadan hızlı ateşli fırında zaman zaman içindeki yağından alıp üzerine dökerek yedi sekiz dakika bir yanını yedi sekiz dakika öbür yanını pişirip fırından çıkarınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soğanları temizleyip küçük bir tencereye veya kasrola koyup üzerine bir çimdik toz şeker, az tuz ve iki kahve fincanı su koyup kapağını kapatıp ağır ateşte veya fırında kontrol ederek onbeş dakika pişiriniz Mantarları az tereyağında iki üç dakika sote yapıp soğanlarla birlikte kullanın servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|