![]() |
Çulluk Ankokot Fransız Usulü
Çulluk Ankokot Tarifi - Çulluk Ankokot Nasıl Yapılır - Çulluk Ankokot Malzemeleri
Çulluk Ankokot fransız Usulü Malzemeler 4 adet çulluk temizlenmiş 8 adet salamura üzüm yaprağı 24 adet küçük arpacık soğanı 20 adet mantar Tuz, bir çimdik karabiber 2 kahve fincanı rafine yağı 2 çorba kaşığı tereyağı 2 adet kıyılmış arpacık soğanı 2 kahve kaşığı un 1 kahve fincanı krema 3 kahve fincanı süt Hazırlanışı Üzüm yapraklarını az karbonatlı sıcak suyun içinde beş dakika ıslayıp siyah suyunu çıkarınız, sonra yıkayıp sudan çıkarınız Çulluklara göğüsleri çift üzüm yaprağına sarınız Düşmemeleri için sicimle bağlayınız.¦ Çullukları tuzlayıp biberleyiniz. Çullukların girebileceği dibi düz bir kasrola tencereye çullukları yan yatırıp rafine yağını üzerlerine dökünüz Ortadan hızlı ateşli fırında zaman zaman içindeki yağından alıp üzerine dökerek yedi sekiz dakika bir yanını yedi sekiz dakika öbür yanını pişirip fırından çıkarınız .Sicimleri üzüm yapraklarını çıkarıp atınız. Pişirdiğiniz tenceredeki yağı döküp tencereye ceviz büyüklüğünde bir parça tereyağı, soğan ve unu koyup orta ateşte bir dakika kavurup kırmızı biber, krema ve sütü ilâve ediniz .Bir kaç dakika daha kaynatıp ateşten alınız .Aşağıdaki mantar ve soğanı çullukların üzerine serpiniz, yanında sosu ayrı olarak servis yapın. Soğanları temizleyip küçük bir tencereye veya kasrola koyup üzerine bir çimdik toz şeker, az tuz ve iki kahve fincanı su koyup kapağını kapatıp ağır ateşte veya fırında kontrol ederek onbeş dakika pişiriniz Mantarları az tereyağında iki üç dakika sote yapıp soğanlarla birlikte kullanın servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.