Tavşan Dolması-1 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavşan Dolması-1Tavşan Dolması Tarifi - Tavşan Dolması Nasıl Yapılır - Tavşan Dolması Malzemeleri Tavşan Dolması 1 adet bütün temizlenmiş tavşan 6 diş sarımsak 1 adet havuç 1 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı kekik 3 çorba kaşığı sıvıyağ İnce kıyılmış soğan yağda pembeleştirilir Üzerine tavla zarı şeklinde doğranmış havuç katılır Kapaklı olarak kısık ateşte 15 dakika pişirilir Üzerine dövülmüş sarımsak, tuz ve kekik atılır 5 dakika sonra ateşten alınır, soğutulur Tavşan açılır, kemikleri çıkarılır Yüzeyine hazırlanan iç konur ve rulo yapılır Dolma tencereye konur, üzerine 3 su bardağı su katılır Kaynama noktasına geldikten sonra ateş kısılır ve 45 dakika daha pişirilir![]() |
|
|
|