![]() |
Tavşan Dolması-1
Tavşan Dolması Tarifi - Tavşan Dolması Nasıl Yapılır - Tavşan Dolması Malzemeleri
Tavşan Dolması 1 adet bütün temizlenmiş tavşan 6 diş sarımsak 1 adet havuç 1 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı kekik 3 çorba kaşığı sıvıyağ İnce kıyılmış soğan yağda pembeleştirilir. Üzerine tavla zarı şeklinde doğranmış havuç katılır. Kapaklı olarak kısık ateşte 15 dakika pişirilir. Üzerine dövülmüş sarımsak, tuz ve kekik atılır. 5 dakika sonra ateşten alınır, soğutulur. Tavşan açılır, kemikleri çıkarılır. Yüzeyine hazırlanan iç konur ve rulo yapılır. Dolma tencereye konur, üzerine 3 su bardağı su katılır. Kaynama noktasına geldikten sonra ateş kısılır ve 45 dakika daha pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.