Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çiriçli, yahnisi, ördek

Çiriçli Ördek Yahnisi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çiriçli Ördek Yahnisi



Osmanlı Mutfağından Ördek Tarifi - Ördek Yahnisi Nasıl Yapılır - Kayısılı Ördek Yahnisi
Malzemeler:


8 kişilik

1 adet ördek (2 kilo kadar)

1 çorba kaşığı biberiye

100 gram margarin veya tereyağı

Yarım çorba kaşığı salça

200 gram arpacık soğanı

200 gram çiriç (kayısı)

Tarifi:


Ördeği temizleyip, iyice tütsüleyin Kuşbaşı şeklinde doğrayın Biberiye otunu doğranmış etlere serperek karıştırın


Bir tavaya yağı koyun ve etleri kızartın Bir tencereye salça, arpacık soğan ve kızarmış etleri koyarak, etlerin üzerini örtecek kadar su ekleyin


İki saate yakın pişirin Kare şeklinde doğranmış kayısıları da ilave ederek yarım saat kadar daha kaynatıp ocaktan indirin Sıcak servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.