Çiriçli Ördek Yahnisi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çiriçli Ördek YahnisiOsmanlı Mutfağından Ördek Tarifi - Ördek Yahnisi Nasıl Yapılır - Kayısılı Ördek Yahnisi Malzemeler: 8 kişilik 1 adet ördek (2 kilo kadar) 1 çorba kaşığı biberiye 100 gram margarin veya tereyağı Yarım çorba kaşığı salça 200 gram arpacık soğanı 200 gram çiriç (kayısı) Tarifi: Ördeği temizleyip, iyice tütsüleyin Kuşbaşı şeklinde doğrayın Biberiye otunu doğranmış etlere serperek karıştırın![]() Bir tavaya yağı koyun ve etleri kızartın Bir tencereye salça, arpacık soğan ve kızarmış etleri koyarak, etlerin üzerini örtecek kadar su ekleyin İki saate yakın pişirin Kare şeklinde doğranmış kayısıları da ilave ederek yarım saat kadar daha kaynatıp ocaktan indirin Sıcak servis yapın![]() alıntı |
|
|
|