ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çiriçli Ördek Yahnisi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=174703)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 02:19 AM

Çiriçli Ördek Yahnisi
 
Osmanlı Mutfağından Ördek Tarifi - Ördek Yahnisi Nasıl Yapılır - Kayısılı Ördek Yahnisi
Malzemeler:


8 kişilik

1 adet ördek (2 kilo kadar)

1 çorba kaşığı biberiye

100 gram margarin veya tereyağı

Yarım çorba kaşığı salça

200 gram arpacık soğanı

200 gram çiriç (kayısı)

Tarifi:


Ördeği temizleyip, iyice tütsüleyin. Kuşbaşı şeklinde doğrayın. Biberiye otunu doğranmış etlere serperek karıştırın.


Bir tavaya yağı koyun ve etleri kızartın. Bir tencereye salça, arpacık soğan ve kızarmış etleri koyarak, etlerin üzerini örtecek kadar su ekleyin.


İki saate yakın pişirin. Kare şeklinde doğranmış kayısıları da ilave ederek yarım saat kadar daha kaynatıp ocaktan indirin. Sıcak servis yapın.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.