Ev Tipi Döner |
02-02-2007 | #1 |
Ergenekon
|
Ev Tipi Döner(4-5 kişilik) Malzeme Listesi:
Eti buz dolabında dondurduktan sonra dışarıda kısa bir süre bekleterek (yaklaşık yarım saat) ince dilimler halinde kesin Döner dilimleri şeklinde kesilmesi gereken et buzlu iken daha kolay kesiliyor 2-3 yemek kaşığı tereyağı ile etinizi kızartın Bu arada servis yapacağınız tabağın tabanına ekmek dilimlerini kare kare keserek yerleştirin ve yoğurdu kaşıkla karıştırıp ekmeklerin üzerine gezdirin Kalan 2 yemek kaşığı tereyağını ayrı bir tencerede eriterek içine sulandırılmış salçayı (salçanın pütürlü olmaması için bir miktar su ile açılması gerekiyor) ilave edin, 1 dakika kadar kısık ateşte pişirin Kızarmış etleri yoğurdun üzerine alın, üzerine teryağında hazırladığınız salçayı gezdirin Kızartılmış domates ve biberler ile zevkinize göre süsleyin |
|