bulgurlu fındık köftesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
bulgurlu fındık köftesi![]() Hamur Malzemesi:
[*]Bulgur ve yarma sıcak suda kısır gibi ıslatılır İçine pul biber ve tuz koyulup dinlendirilir (1 saat kadar) [*]Dinlendikten sonra malzemeler güzel bir şekilde yoğurulur ve misket büyüklüğünde yuvarlanır [*]Misket şeklini verdikten sonra 2 saat kadar dinlendirilir Dinlendikten sonra tuzlu ve kaynatılmış suda misketler haşlanır![]() Kıymanın Yapılışı:[*] Soğan sıvıyağda hafif pembeleşecek şekilde kavrulur ve kıyma içine atılır İçine atılan kıyma ile birlikte kavrulurlar İçine bol karabiber, pulbiber, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 2 sb ceviz , yarım bağ maydanoz doğranarak içine atılır [*]Hazırlanan kıymanın içine köfteler atılırak karıştırılır
|
|
|
|