![]() |
bulgurlu fındık köftesi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Hamur Malzemesi:
[*]Bulgur ve yarma sıcak suda kısır gibi ıslatılır. İçine pul biber ve tuz koyulup dinlendirilir. (1 saat kadar) [*]Dinlendikten sonra malzemeler güzel bir şekilde yoğurulur ve misket büyüklüğünde yuvarlanır.[*]Misket şeklini verdikten sonra 2 saat kadar dinlendirilir. Dinlendikten sonra tuzlu ve kaynatılmış suda misketler haşlanır. Kıymanın Yapılışı:[*] Soğan sıvıyağda hafif pembeleşecek şekilde kavrulur ve kıyma içine atılır. İçine atılan kıyma ile birlikte kavrulurlar. İçine bol karabiber, pulbiber, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 2 sb ceviz , yarım bağ maydanoz doğranarak içine atılır. [*]Hazırlanan kıymanın içine köfteler atılırak karıştırılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.