![]() |
Soya Soslu Hindi Etli Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soya Soslu Hindi Etli PilavSoya Soslu Hindi Etli Pilav Soya Soslu Hindi Etli Pilav Tarifi - Soya Soslu Hindi Etli Pilav Nasıl Yapılır - Soya Soslu Hindi Etli Pilav Malzemeleri Soya Soslu Hindi Etli Pilav Malzemeler: * 500 gr hindi eti (kuşbaşı) * 2 yemek kaşığı soya sosu * 1 tatlı kaşığı fesleğen (reyhan) * 1 çay kaşığı pulbiber * 1 çay kaşığı karabiber * 2 diş sarımsak (rende) * 2 yemek kaşığı sıvıyağ Pilav için: * 2 su bardağı baldo pirinç * 3 su bardağı tavuk suyu * 1 su bardağı nohut (haşlanmış) * 2 yemek kaşığı tereyağ * 1 yemek kaşığı sıvıyağ Yapılışı: * Ön hazırlık olarak hindi etini bir kaba alıyoruz ![]() * İçine soya sosu, fesleğeni, pulbiberi, karabiberi, sarımsağı, sıvıyağı katıp hepsini karıştırıyoruz ![]() * Yarım saat bu karışımda bekletiyoruz ![]() * Pirinci bir kaseye alıyoruz ![]() * İçine bir yemek kaşığı tuz atıp kaynamış su ile bir saat ıslatmaya bırakıyoruz ![]() * Bir tencereye tereyağını koyup eritiyoruz ![]() * Pirinçleri yıkayıp süzüyoruz ![]() * Tencereye ilave edip kavuruyoruz ![]() * Üzerine kaynamış sıcak tavuk suyunu ilave ediyoruz ![]() * Haşlanmış nohutu, tuzu ilave edip kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz ![]() * Soslanmış hindi etlerini bir tavaya alıyoruz ![]() * Hindi etleri saldıkları suyu çekinceye kadar kısık ateşte pişiriyoruz ![]() * Kek kalıbına veya herhangi bir kaseye önce hindi etlerini koyup düzeltiyoruz ![]() * Üzerine pilavı koyup bastırarak düzeltiyoruz ![]() * Servis yapacağımız tabağa ters çevirip servis yapıyoruz ![]() |
![]() |
![]() |
|