ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Soya Soslu Hindi Etli Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=171777)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 05:11 AM

Soya Soslu Hindi Etli Pilav
 
Soya Soslu Hindi Etli Pilav
Soya Soslu Hindi Etli Pilav Tarifi - Soya Soslu Hindi Etli Pilav Nasıl Yapılır - Soya Soslu Hindi Etli Pilav Malzemeleri




Soya Soslu Hindi Etli Pilav


Malzemeler:

* 500 gr hindi eti (kuşbaşı)
* 2 yemek kaşığı soya sosu
* 1 tatlı kaşığı fesleğen (reyhan)
* 1 çay kaşığı pulbiber
* 1 çay kaşığı karabiber
* 2 diş sarımsak (rende)
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ

Pilav için:

* 2 su bardağı baldo pirinç
* 3 su bardağı tavuk suyu
* 1 su bardağı nohut (haşlanmış)
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* 1 yemek kaşığı sıvıyağ


Yapılışı:

* Ön hazırlık olarak hindi etini bir kaba alıyoruz.
* İçine soya sosu, fesleğeni, pulbiberi, karabiberi, sarımsağı, sıvıyağı katıp hepsini karıştırıyoruz.
* Yarım saat bu karışımda bekletiyoruz.
* Pirinci bir kaseye alıyoruz.
* İçine bir yemek kaşığı tuz atıp kaynamış su ile bir saat ıslatmaya bırakıyoruz.
* Bir tencereye tereyağını koyup eritiyoruz.
* Pirinçleri yıkayıp süzüyoruz.
* Tencereye ilave edip kavuruyoruz. (Pirinçler birbirine yapışmayacak kıvama gelene kadar)
* Üzerine kaynamış sıcak tavuk suyunu ilave ediyoruz.
* Haşlanmış nohutu, tuzu ilave edip kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.
* Soslanmış hindi etlerini bir tavaya alıyoruz.
* Hindi etleri saldıkları suyu çekinceye kadar kısık ateşte pişiriyoruz. (Tuz atmıyoruz soya sosu tuzlu olduğu için)
* Kek kalıbına veya herhangi bir kaseye önce hindi etlerini koyup düzeltiyoruz.
* Üzerine pilavı koyup bastırarak düzeltiyoruz.
* Servis yapacağımız tabağa ters çevirip servis yapıyoruz.





Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.