![]() |
Soya Soslu Hindi Etli Pilav
Soya Soslu Hindi Etli Pilav
Soya Soslu Hindi Etli Pilav Tarifi - Soya Soslu Hindi Etli Pilav Nasıl Yapılır - Soya Soslu Hindi Etli Pilav Malzemeleri Soya Soslu Hindi Etli Pilav Malzemeler: * 500 gr hindi eti (kuşbaşı) * 2 yemek kaşığı soya sosu * 1 tatlı kaşığı fesleğen (reyhan) * 1 çay kaşığı pulbiber * 1 çay kaşığı karabiber * 2 diş sarımsak (rende) * 2 yemek kaşığı sıvıyağ Pilav için: * 2 su bardağı baldo pirinç * 3 su bardağı tavuk suyu * 1 su bardağı nohut (haşlanmış) * 2 yemek kaşığı tereyağ * 1 yemek kaşığı sıvıyağ Yapılışı: * Ön hazırlık olarak hindi etini bir kaba alıyoruz. * İçine soya sosu, fesleğeni, pulbiberi, karabiberi, sarımsağı, sıvıyağı katıp hepsini karıştırıyoruz. * Yarım saat bu karışımda bekletiyoruz. * Pirinci bir kaseye alıyoruz. * İçine bir yemek kaşığı tuz atıp kaynamış su ile bir saat ıslatmaya bırakıyoruz. * Bir tencereye tereyağını koyup eritiyoruz. * Pirinçleri yıkayıp süzüyoruz. * Tencereye ilave edip kavuruyoruz. (Pirinçler birbirine yapışmayacak kıvama gelene kadar) * Üzerine kaynamış sıcak tavuk suyunu ilave ediyoruz. * Haşlanmış nohutu, tuzu ilave edip kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz. * Soslanmış hindi etlerini bir tavaya alıyoruz. * Hindi etleri saldıkları suyu çekinceye kadar kısık ateşte pişiriyoruz. (Tuz atmıyoruz soya sosu tuzlu olduğu için) * Kek kalıbına veya herhangi bir kaseye önce hindi etlerini koyup düzeltiyoruz. * Üzerine pilavı koyup bastırarak düzeltiyoruz. * Servis yapacağımız tabağa ters çevirip servis yapıyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.