Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebap, lezzetli, mangalda, yapılır

Mangal'da Lezzetli Kebap Nasıl Yapılır?

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mangal'da Lezzetli Kebap Nasıl Yapılır?




Mangal'da Lezzetli Kebap Yapmanın Yöntemi Nelerdir?
Herşeyden önce mümkünse et dana eti olsun Mümkün değilsede farketmez
1 - Kıyma ve Kuşbaşı kırmızı Etler için 2 adet en küçük tencere ayarlayın herbirinin içine 1'er bardak süt koyunuz
2- Her etin üzerine (diyelim 1 kg) Antep kırmızı Pul biberi+Kekik+yarım yemek kaşığı Biber Salçası+2 diş sarımsak (Sarımsak iyice ezilip parçalanmış olmalı)+Tuz konarak bir güzel karıştırıp yoğurunuz
3-Yoğurduğunuz baharat karışımlı eti süt bulunan kaba koyup biraz karıştırıp etin sütü özümlemesini sağlayınız
4-Kıymayı da aynı süreçten ama ayrı bir kapta işlem yapınız
5-Etleri buzdolabına(normal bölüme) koyup, servis saatine kadar orada bekletiniz Bu süre sonunda et iyice sütle özümlenmiş olacaktır
6-Şimdi siz bu etleri ızgara yaptığınızda lezzetine doyamayacaksınız Umarım etleri yerken bu yazımı hatırlarsınız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.