Mangal'da Lezzetli Kebap Nasıl Yapılır? |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mangal'da Lezzetli Kebap Nasıl Yapılır?Mangal'da Lezzetli Kebap Yapmanın Yöntemi Nelerdir? Herşeyden önce mümkünse et dana eti olsun Mümkün değilsede farketmez 1 - Kıyma ve Kuşbaşı kırmızı Etler için 2 adet en küçük tencere ayarlayın herbirinin içine 1'er bardak süt koyunuz![]() 2- Her etin üzerine (diyelim 1 kg) Antep kırmızı Pul biberi+Kekik+yarım yemek kaşığı Biber Salçası+2 diş sarımsak (Sarımsak iyice ezilip parçalanmış olmalı)+Tuz konarak bir güzel karıştırıp yoğurunuz ![]() 3-Yoğurduğunuz baharat karışımlı eti süt bulunan kaba koyup biraz karıştırıp etin sütü özümlemesini sağlayınız ![]() 4-Kıymayı da aynı süreçten ama ayrı bir kapta işlem yapınız ![]() 5-Etleri buzdolabına(normal bölüme) koyup, servis saatine kadar orada bekletiniz Bu süre sonunda et iyice sütle özümlenmiş olacaktır![]() 6-Şimdi siz bu etleri ızgara yaptığınızda lezzetine doyamayacaksınız Umarım etleri yerken bu yazımı hatırlarsınız
|
|
|
|