![]() |
Mangal'da Lezzetli Kebap Nasıl Yapılır?
Mangal'da Lezzetli Kebap Yapmanın Yöntemi Nelerdir? Herşeyden önce mümkünse et dana eti olsun. Mümkün değilsede farketmez. 1 - Kıyma ve Kuşbaşı kırmızı Etler için 2 adet en küçük tencere ayarlayın. herbirinin içine 1'er bardak süt koyunuz. 2- Her etin üzerine (diyelim 1 kg) Antep kırmızı Pul biberi+Kekik+yarım yemek kaşığı Biber Salçası+2 diş sarımsak (Sarımsak iyice ezilip parçalanmış olmalı)+Tuz konarak bir güzel karıştırıp yoğurunuz. 3-Yoğurduğunuz baharat karışımlı eti süt bulunan kaba koyup biraz karıştırıp etin sütü özümlemesini sağlayınız. 4-Kıymayı da aynı süreçten ama ayrı bir kapta işlem yapınız. 5-Etleri buzdolabına(normal bölüme) koyup, servis saatine kadar orada bekletiniz. Bu süre sonunda et iyice sütle özümlenmiş olacaktır. 6-Şimdi siz bu etleri ızgara yaptığınızda lezzetine doyamayacaksınız. Umarım etleri yerken bu yazımı hatırlarsınız. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.