ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Mangal'da Lezzetli Kebap Nasıl Yapılır? (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=171600)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 05:41 AM

Mangal'da Lezzetli Kebap Nasıl Yapılır?
 

Mangal'da Lezzetli Kebap Yapmanın Yöntemi Nelerdir?
Herşeyden önce mümkünse et dana eti olsun. Mümkün değilsede farketmez.
1 - Kıyma ve Kuşbaşı kırmızı Etler için 2 adet en küçük tencere ayarlayın. herbirinin içine 1'er bardak süt koyunuz.
2- Her etin üzerine (diyelim 1 kg) Antep kırmızı Pul biberi+Kekik+yarım yemek kaşığı Biber Salçası+2 diş sarımsak (Sarımsak iyice ezilip parçalanmış olmalı)+Tuz konarak bir güzel karıştırıp yoğurunuz.
3-Yoğurduğunuz baharat karışımlı eti süt bulunan kaba koyup biraz karıştırıp etin sütü özümlemesini sağlayınız.
4-Kıymayı da aynı süreçten ama ayrı bir kapta işlem yapınız.
5-Etleri buzdolabına(normal bölüme) koyup, servis saatine kadar orada bekletiniz. Bu süre sonunda et iyice sütle özümlenmiş olacaktır.
6-Şimdi siz bu etleri ızgara yaptığınızda lezzetine doyamayacaksınız. Umarım etleri yerken bu yazımı hatırlarsınız.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.