Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kayısılı, pilav

Kayısılı pilav

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı pilav



KAYISILI PİLAV
Malzemeler
 1 su bardağı pirinç
 3 bardak su
 3 çorba kaşığı soya yağı
 2 su bardağı kuru kayısı
 1 çorba kaşığı safran
 Yeterince tuz ve karabiber
Yapılışı
Pirinci 20 dakikalık ılık suda bekletin Suyunu süzün ve kızgın yağda 10 dakika pirinçler tane tane oluncaya kadar kavrulur İçine 2 su bardağı kuru kayısı, 1 çorba kaşığı safran ve yeterince tuz ekleyip, iyice karıştırılır 3 bardak su ilave edilerek pirinçler suyunu çekene kadar kaynatın Suyunu çektikten sonra ateşten indirip, 20 dakika dinlenmeye bırakın Karabiber ile süsleyerek servis yapılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.