Fırında Soğanlı Yumurta |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Soğanlı YumurtaFırında Soğanlı Yumurta Fırında Soğanlı Yumurta Tarifi - Fırında Soğanlı Yumurta Nasıl Yapılır - Fırında Soğanlı Yumurta Malzemeleri Malzemeler · 6 yumurta · 2 su bardağı süt · 15 kahve fincanı tereyağı · 1 yemek kaşığı un · 2 yemek kaşığı krema · 2 soğan · Tuz-karabiber-toz müskat Yapılışı Yumurtaları soğuk su dolu derin bir kaba yerleştirip katı şekilde pişirin Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyerek kısık ateşte çevirin Sütü yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak ilave edin Pütürsüz bir beşamel sos elde edinceye kadar, sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin Tuz, karabiber ve müskat ekleyip ateşten alın Yumurtaları soğutup kabuklarını soyun ve yuvarlak dilimleyin Soğanları ince halkalar şeklinde kesin Kalan tereyağını eritip soğanları pembeleştirin Hazırladığınız beşamel sosu ekleyin İçine yumurta dilimleri ilave edin Yayvan bir fırın kalıbını yağlayın Yumurta dilimlerini soslu olarak fırın kalıbına dizin Kalan sosu üzerine dökün Önceden kızdırılmış orta ısılı fırında 6 dakika kızartın Not: Müskat, diğer adıyla hint cevizi, toz veya tane olarak satılır Tane satın alırsanız kabuğunu ince bir rende ile rendeleyebilirsiniz Toz olarak almanız aroma açısından daha etkilidir |
|