ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fırında Soğanlı Yumurta (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=171466)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 06:03 AM

Fırında Soğanlı Yumurta
 
Fırında Soğanlı Yumurta
Fırında Soğanlı Yumurta Tarifi - Fırında Soğanlı Yumurta Nasıl Yapılır - Fırında Soğanlı Yumurta Malzemeleri






Malzemeler
· 6 yumurta
· 2 su bardağı süt
· 1.5 kahve fincanı tereyağı
· 1 yemek kaşığı un
· 2 yemek kaşığı krema
· 2 soğan
· Tuz-karabiber-toz müskat
Yapılışı

Yumurtaları soğuk su dolu derin bir kaba yerleştirip katı şekilde pişirin.
Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyerek kısık ateşte çevirin. Sütü yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak ilave edin. Pütürsüz bir beşamel sos elde edinceye kadar, sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin. Tuz, karabiber ve müskat ekleyip ateşten alın.

Yumurtaları soğutup kabuklarını soyun ve yuvarlak dilimleyin. Soğanları ince halkalar şeklinde kesin. Kalan tereyağını eritip soğanları pembeleştirin. Hazırladığınız beşamel sosu ekleyin. İçine yumurta dilimleri ilave edin.

Yayvan bir fırın kalıbını yağlayın. Yumurta dilimlerini soslu olarak fırın kalıbına dizin. Kalan sosu üzerine dökün. Önceden kızdırılmış orta ısılı fırında 6 dakika kızartın.
Not: Müskat, diğer adıyla hint cevizi, toz veya tane olarak satılır. Tane satın alırsanız kabuğunu ince bir rende ile rendeleyebilirsiniz. Toz olarak almanız aroma açısından daha etkilidir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.