![]() |
Tereyağlı Ekmek.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tereyağlı Ekmek..Tereyağlı Ekmek ![]() ![]() Tereyağlı Ekmek Tarifi - Tereyağlı Ekmek Malzemeleri - Tereyağlı Ekmek Yapılışı - Tereyağlı Ekmek Hazırlanışı - Tereyağlı Ekmek Nasıl Yapılır - Tereyağlı Ekmeğin Tarifi - Tereyağlı Ekmeğin Malzemeleri - Tereyağlı Ekmeğin Yapılışı - Tereyağlı Ekmeğin Hazırlanışı Malzemeler Hamur için; 2+1/4 su bardağı un 1/2 yemek kaşığı şeker 3/4 tatlı kaşığı tuz 1+1/4 tatlı kaşığı maya 1 yemek kaşığı tereyağ 3/4 su bardağı kefir Üstü için; 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı su İrmik Hazırlanışı Hamur malzemelerinin tamamını gluten açığa çıkana kadar yaklaşık 20 dakika iyice yoğurun ![]() Şekil alan hamuru 60 – 90 dakika iki katı kadar kabarıncaya kadar mayalayın ![]() Mayalanan hamuru altı eşit parçaya bölüp şekil verin ![]() Şekil verilen hamurları mayalanmaları için tekrar sıcak bir yere kaldırın ![]() Mayalanan hamurların üzerine su ve zeytinyağı karışımını sürüp, irmik serpin ![]() Önceden 190 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|