![]() |
Tereyağlı Ekmek..
Tereyağlı Ekmek..
Tereyağlı Ekmek Tarifi - Tereyağlı Ekmek Malzemeleri - Tereyağlı Ekmek Yapılışı - Tereyağlı Ekmek Hazırlanışı - Tereyağlı Ekmek Nasıl Yapılır - Tereyağlı Ekmeğin Tarifi - Tereyağlı Ekmeğin Malzemeleri - Tereyağlı Ekmeğin Yapılışı - Tereyağlı Ekmeğin Hazırlanışı Malzemeler Hamur için; 2+1/4 su bardağı un 1/2 yemek kaşığı şeker 3/4 tatlı kaşığı tuz 1+1/4 tatlı kaşığı maya 1 yemek kaşığı tereyağ 3/4 su bardağı kefir Üstü için; 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı su İrmik Hazırlanışı Hamur malzemelerinin tamamını gluten açığa çıkana kadar yaklaşık 20 dakika iyice yoğurun. Şekil alan hamuru 60 – 90 dakika iki katı kadar kabarıncaya kadar mayalayın. Mayalanan hamuru altı eşit parçaya bölüp şekil verin. Şekil verilen hamurları mayalanmaları için tekrar sıcak bir yere kaldırın. Mayalanan hamurların üzerine su ve zeytinyağı karışımını sürüp, irmik serpin. Önceden 190 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.