Tutmaç Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tutmaç ÇorbasıMalzemeler: Yarım su bardağı mercimek Yarım su bardağı erişte 7 su bardağı su Yarım su bardağı yoğurt +yoğurt suyu 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet yumurta sarısı 1 adet et bulyon Yapılışı: 1- 1 gece önceden ıslattığınız yeşil mercimeği tencereye alın Orta ateşte 10 dakika kadar kaynatın![]() 2- Kaynayan mercimeğin içine erişteleri atın, 1 yemek kaşığı yağı ekleyin ve yumuşayıncaya kadar kaynatın ![]() 3- Bir kâsede yoğurt ve 1 yumurta sarısını çırpın, kaynayan çorbanın suyundan 2 kepçe yoğurda ekleyin ve çırpın ![]() 4- Çırptığınız yoğurdu çorbaya ekleyin ve kısık ateşte 6-7 dakika daha pişirin Sıcak servis yapın
|
|
|
|