![]() |
Bezelye Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bezelye ÇorbasıMalzemeler: 1,5-2 su bardağı tane bezelye 1 adet orta boy kuru soğan 1 adet orta boy patates 1 adet et bulyon 5 su bardağı su 3 yemek kaşığı zeytinyağı Yapılışı: 1- Patatesi ve soğanı soyarak ve ince ince kıyın ![]() 2- Geniş bir tencereye soğanı ve yağı alın soğanları 1-2 dakika kavurun ![]() ![]() ![]() 3- 5 su bardağı suyu tenereye ilave edin kaynayınca et bulyonu ekleyin ve orta ateşte yaklaşık 10 dakika kaynatın ![]() 4- Kaynayan çorbanızı pürüssüz oluncaya kadar blendırdan geçirin ve kısık ateşte 10 dakika daha pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|