![]() |
Bezelye Çorbası
Malzemeler:
1,5-2 su bardağı tane bezelye 1 adet orta boy kuru soğan 1 adet orta boy patates 1 adet et bulyon 5 su bardağı su 3 yemek kaşığı zeytinyağı Yapılışı: 1- Patatesi ve soğanı soyarak ve ince ince kıyın. 2- Geniş bir tencereye soğanı ve yağı alın soğanları 1-2 dakika kavurun. Kavurduğunuz soğanların üzerine patatesleride ekleyerek biraz daha kavurun. Son olarak olarak bezelyeleri ilave edin ve patatesler yumuşayıncaya kadar kavurun. 3- 5 su bardağı suyu tenereye ilave edin kaynayınca et bulyonu ekleyin ve orta ateşte yaklaşık 10 dakika kaynatın. 4- Kaynayan çorbanızı pürüssüz oluncaya kadar blendırdan geçirin ve kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Çorbanız koyu gelirse içine 1-2 su bardağı kadar kaynar su ekleyin ve 1 aşım kaynatın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.