Bakla Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bakla ÇorbasıMalzemeler:300 gr taze bakla4 yemek kaşığı un 1 adet yumurta 1,5 su bardağı yoğurt 1 adet orta boy soğan 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1,5 litre sıcak su tuz Yapılışı: [*]Baklaları yıkayıp ayıklayın ve enine ince ince kıyın Soğanı küçük küçük yemeklik doğrayın [*]Tencereye zeytinyağı ve soğanı alıp orta ateşte 1-2 dakika kavurun [*]Kavrulan soğanların üzerine baklaları ekleyin ve 2-3 dakika daha kavurun [*]Tencereye sıcak suyu ekleyin ve yaklaşık 20 dakika baklalar yumuşayıncaya kadar kaynatın [*]Küçük bir kaseye yumurta, yoğurt ve unu ekleyerek tamamen karışıncaya kadar çırpın [*]Baklaların suyundan üzerine ilave edin ve tekrar karıştırın Açtığınız un karışımını karıştırarak çorbanın içine ilave edin [*]Tuzunu ekleyerek önce harlı ateşte, kaynadıktan sonra 5 dakika kısık ateşte pişirin [*]Üzerine dereotu serperek servis yapın
|
|
|
|