![]() |
Bakla Çorbası
Malzemeler:300 gr. taze bakla
4 yemek kaşığı un 1 adet yumurta 1,5 su bardağı yoğurt 1 adet orta boy soğan 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1,5 litre sıcak su tuz Yapılışı: [*]Baklaları yıkayıp ayıklayın ve enine ince ince kıyın. Soğanı küçük küçük yemeklik doğrayın.[*]Tencereye zeytinyağı ve soğanı alıp orta ateşte 1-2 dakika kavurun.[*]Kavrulan soğanların üzerine baklaları ekleyin ve 2-3 dakika daha kavurun.[*]Tencereye sıcak suyu ekleyin ve yaklaşık 20 dakika baklalar yumuşayıncaya kadar kaynatın.[*]Küçük bir kaseye yumurta, yoğurt ve unu ekleyerek tamamen karışıncaya kadar çırpın.[*]Baklaların suyundan üzerine ilave edin ve tekrar karıştırın. Açtığınız un karışımını karıştırarak çorbanın içine ilave edin.[*]Tuzunu ekleyerek önce harlı ateşte, kaynadıktan sonra 5 dakika kısık ateşte pişirin.[*]Üzerine dereotu serperek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.