Mahluta Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mahluta ÇorbasıMalzemeler:1 su bardağı kırmızı yada yeşil mercimek ¼ su bardağı pirinç 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 2 adet yeşil biber 2 adet et yada tavuk bulyon 2 yemek kaşığı tereyağı yada sıvıyağ 1 adet küçük havuç 1 adet orta yada küçük boy patates 2,5 litre sıcak su Kimyon Toz kişniş Yapılışı: [*]Mercimeği pirinç ile birlikte 2 su yıkayıp ve süzün [*]Soğanı, sarımsağı, biberi, havuç ve patatesi yemeklik doğrayın, tereyağı ile birlikte tencereye aldığınız soğan, biber ve sarımsağı tuz ekleyerek pembeleşene kadar kavurun [*]Havuç ve patatesi ekleyerek biraz daha kavurun [*]Yıkayıp süzdüğünüz mercimek ve pirinçleri tencerenin içine katarak 1-2 kez karıştırın, sıcak suyu tencereye koyun ve baharatlar ile birlikte bulyonları ekleyin [*]Mercimekler ve pirinçler tamamen pişene kadar orta ateşte kaynatın [*]İsteseniz blendırdan geçirerek servis yapın
|
|
|
|