Tırşik-Yılanotu Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tırşik-Yılanotu ÇorbasıMalzemeler: 1 Demet Yılanotu (tırşik) 1 su bardağı Yarma Buğday 2 su bardağı terbiyeli yoğurt ½ su bardağı un Yapılışı: [*]Yarma buğdayı 1 gece önceden ıslatın [*]Yılan otlarını yıkadıktan sonra ince ince kıyın Islanmış yarmayı ve dogranmış yılanotunu bol su ekleyerek geniş bir tencerede kaynatın [*]Buğday piştikten sonra üzerine (yılanotunun acısını alması için) un serpin [*]Yaklaşık yarım saat sonra kaşık yardımıyla unu çorbanın üzerinden alın [*]Çorbaya su ekleyin ve kaynatmaya başlayın Yumurta, un ve yoğurdu çırparak terbiyeli yoğurdu hazırlayın [*]Kaynayan corbaya yoğurdu çırparak azar azar ilave edin 4-5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın [*]Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın
|
|
|
|