![]() |
Tırşik-Yılanotu Çorbası
Malzemeler:
1 Demet Yılanotu (tırşik) 1 su bardağı Yarma Buğday 2 su bardağı terbiyeli yoğurt ½ su bardağı un Yapılışı: [*]Yarma buğdayı 1 gece önceden ıslatın.[*]Yılan otlarını yıkadıktan sonra ince ince kıyın. Islanmış yarmayı ve dogranmış yılanotunu bol su ekleyerek geniş bir tencerede kaynatın.[*]Buğday piştikten sonra üzerine (yılanotunun acısını alması için) un serpin.[*]Yaklaşık yarım saat sonra kaşık yardımıyla unu çorbanın üzerinden alın.[*]Çorbaya su ekleyin ve kaynatmaya başlayın. Yumurta, un ve yoğurdu çırparak terbiyeli yoğurdu hazırlayın.[*]Kaynayan corbaya yoğurdu çırparak azar azar ilave edin. 4-5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.[*]Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.