![]() |
Tarçınlı Zencefilli Erik Şerbeti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tarçınlı Zencefilli Erik ŞerbetiMalzemeler: 1 kilo tatlı kırmızı erik 1 parça taze zencefil (zeytin büyüklüğünde) 1-2 parça çubuk tarçın 2 adet karanfil 1 su bardağı toz şeker su Yapılışı: 1- Erikleri ovalayarak yıkayın ve geniş bir tencereye alarak, üzerini 5 parmak geçecek kadar su ekleyin ![]() 2- Zencefili soyup 2-3 parçaya ayırarak tencereye atın ![]() 3- Son olarak tarçın, karanfil ve şekeri ekleyerek kaynatın ![]() 4- Eriklerin kabukları parçalanıp yumuşadığında tencereyi ocaktan alın ![]() ![]() ![]() 5- Şişelere doldurun ve buzdolabında muhafaza edin ![]() |
![]() |
![]() |
|