![]() |
Tarçınlı Zencefilli Erik Şerbeti
Malzemeler: 1 kilo tatlı kırmızı erik
1 parça taze zencefil (zeytin büyüklüğünde) 1-2 parça çubuk tarçın 2 adet karanfil 1 su bardağı toz şeker su Yapılışı: 1- Erikleri ovalayarak yıkayın ve geniş bir tencereye alarak, üzerini 5 parmak geçecek kadar su ekleyin. 2- Zencefili soyup 2-3 parçaya ayırarak tencereye atın. 3- Son olarak tarçın, karanfil ve şekeri ekleyerek kaynatın. 4- Eriklerin kabukları parçalanıp yumuşadığında tencereyi ocaktan alın. Şerbetiniz soğuyunca süzgeçten geçirin. Bütün kalan erikleri kaşıkla ya da elinizle ezin. 5- Şişelere doldurun ve buzdolabında muhafaza edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.