Portakallı Taze Rezene (Fençel) |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Taze Rezene (Fençel)1 adet rezene (fençel) Yarım portakal Yarım portakalın suyu 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvıyağ Tuz Yapılışı: 1- Rezeneyi yıkayın ve soğan şeklindeki sapını kesin Kestiğiniz sapı boyuna 6 eşit parçaya bölün 2- Portakalı boyuna 2 parçaya bölün İlk yarısını boyuna 6 eşit parçaya bölün Kalan yarısının ise suyunu sıkın 3- Tavaya tereyağını ve sıvıyağı alarak kızdırın Önce doğradığınız rezeneleri tavaya atarak 2 dakika kadar soteleyin 4- Rezeneler renk değiştirmeye başlayınca portakal dilimleri ve portakal suyunu ekleyerek suyunu çekip rengi değişinceye kadar pişirin 5- Servis tabağına aldıktan sonra rezene yaprakları ile süsleyerek ılık yada soğuk servis yapın |
|