Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezelyeli, patates, zencefilli

Zencefilli ve Bezelyeli Patates

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zencefilli ve Bezelyeli Patates



Malzemler:

3 adet orta boy patates
1 su bardağı bezelye
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı toz zencefil
Kırmızı pul biber
Tuz, karabiber
1 su bardağı su
Yapılışı:

1- Patatesleri soyup yıkayın ve küp küp doğrayın
2- Soğanı piyazlık doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın
3- Soğan ve sarımsağı zeytinyağını da ekleyerek orta ateşte hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun
4- Patatesleri ekleyerek 1 dakika kadar kavurmaya devam edin Tuz, zencefil ve kalan baharatları ekleyerek karıştırın 1 su bardağı suyu ekleyerek 15 dakika kadar pişirin
5- Bezelyeleri ekleyerek suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin Sıcak ya da ılık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.