Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çerkez, tavuğu

Çerkez Tavuğu

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çerkez Tavuğu



300 gr tavuk (gögüs, but ya da kanat)
1 avuç ceviz içi (1 çay bardağında biraz fazla)
3 diş sarımsak
3 dilim bayat ekmek
1 litre su
tuz
isteğe göre tereyağı+kırmızı biber
Yapılışı:
1- Tavuğu 1 litre suda tuz ekleyerek yaklaşık 20 dakika haşlayın Haşlanan tavukları sudan süzgeç yardımıyla çıkarın Eğer kemikli tavuk haşladıysanız kemiklerinden sıyırın ve ince ince didikleyin
2- Bayat ekmek dilimlerini tavuğu haşladığınız suda ıslatın Ceviz içlerini ve sarımsakları iyice dövün (iste göre rendenin küçük tarafı ile rendeleyebilirsiniz)
3- Didiklediğiniz tavuğu, bayat ekmek içini, sarımsağı ve tuzu karıştırarak çatalın ucu ile ezin (vaktiniz yoksa rondo kullanabilirsiniz)
4- Hazırladığınız çerkez tavuğunu servis tabağına alın, isteğe göre kırmızı biber ile kavrulmuş tereyağı dökün ve ceviz parçaları ile süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.