Cevizli Kısır |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli KısırMalzemeler:1 su bardağı kısırlık bulgur (ince bulgur) 1,5 su bardağı kaynar su 1 adet kuru soğan maydanoz 3-4 adet taze soğan 1 yemek kaşığı kuru nane 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi 1 yemek kaşığı biber salçası yarım çay bardağı zeytinyağı yarım limonun suyu 4 yaprak göbek marul 2 adet orta boy domates tuz 2 yemek kaşığı nar ekşisi süslemek için ceviz taneleri Yapılışı: Domatesleri küp küp doğrayın 2 yaprak marulu, taze soğanları ince ince kıyınTüm zeytinyağını ve yemeklik doğradığınız soğanı tencereye alın, tuz ve salça ekleyerek pembeleşene kadar 2-3 dakika kavurun Pişen soğan ve salçayı ocaktan alınAynı tencereye bulguru ve kaynamış suyu ekleyerek kapağını kapatın ve şişmesini bekleyin Bulgur şiştiğinde soğanı,naneyi,domatesi, maydanozu,cevizi,sıvı yağı, limon suyu ve nar ekşisini ilave edip iyice karıştırınServis tabağına ayırdığınız 2 marul yaprağını koyup üzerine kısırı yayın ve üstünü de limon dilimlerini ve ceviz tanelerini süsleyin Ilık yada soğuk olarak servis yapın |
|