Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
arpa, bulgur, pilavı, şehriyeli

Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı



Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur
yarım su bardağı arpa şehriye
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
isteğe göre 1 adet acı sivri biber
1 adet orta boy domates
3 su bardağı sıcak su
tuz
nane
kırmızı pul biber
Yapılışı:
1- Soğanı ve biberi yemeklik doğrayın, tencerede sıvıyağ ile pembeleşinceye kadar kavurun
2- Domatesi kavurduğunuz soğanlara ekleyerek domatesler yumuşayana kadar pişirin
3- Yıkayıp süzdüğünüz bulgurları ve yarım su bardağı arpa şehriyeyi tencereye ilave edin
4- Tuz ve 3 su bardağı su ekleyerek önce harlı ateşte, suyu kaynayınca kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin
5- Pilav demlenirken içine nane ve kırmızı pul biber ekleyerek karıştın Tencerenin kapağını kapatarak 10 dakika demlenmesini bekleyin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.