![]() |
Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arpa Şehriyeli Bulgur PilavıMalzemeler: 2 su bardağı pilavlık bulgur yarım su bardağı arpa şehriye 1 adet kuru soğan 1 çay bardağı sıvıyağ isteğe göre 1 adet acı sivri biber 1 adet orta boy domates 3 su bardağı sıcak su tuz nane kırmızı pul biber Yapılışı: 1- Soğanı ve biberi yemeklik doğrayın, tencerede sıvıyağ ile pembeleşinceye kadar kavurun ![]() 2- Domatesi kavurduğunuz soğanlara ekleyerek domatesler yumuşayana kadar pişirin ![]() 3- Yıkayıp süzdüğünüz bulgurları ve yarım su bardağı arpa şehriyeyi tencereye ilave edin ![]() 4- Tuz ve 3 su bardağı su ekleyerek önce harlı ateşte, suyu kaynayınca kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin ![]() 5- Pilav demlenirken içine nane ve kırmızı pul biber ekleyerek karıştın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|