![]() |
Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı
Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur yarım su bardağı arpa şehriye 1 adet kuru soğan 1 çay bardağı sıvıyağ isteğe göre 1 adet acı sivri biber 1 adet orta boy domates 3 su bardağı sıcak su tuz nane kırmızı pul biber Yapılışı: 1- Soğanı ve biberi yemeklik doğrayın, tencerede sıvıyağ ile pembeleşinceye kadar kavurun. 2- Domatesi kavurduğunuz soğanlara ekleyerek domatesler yumuşayana kadar pişirin. 3- Yıkayıp süzdüğünüz bulgurları ve yarım su bardağı arpa şehriyeyi tencereye ilave edin. 4- Tuz ve 3 su bardağı su ekleyerek önce harlı ateşte, suyu kaynayınca kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. 5- Pilav demlenirken içine nane ve kırmızı pul biber ekleyerek karıştın. Tencerenin kapağını kapatarak 10 dakika demlenmesini bekleyin. Sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.