Domatesli Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Domatesli PilavMalzemeler: 2 su bardağı pirinç 3 adet orta boy domates 3 su bardağı sıcak et suyu 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz (et bulyon kullanacaksanız tuz eklemeyin) Yapılışı: 1- Pirinçleri 2-3 su yıkayıp ılık suda üzerine biraz tuz ekleyerek yarım saat bekletin ![]() 2- Domateslerin saplarını ayırıp yıkayın Yıkadığınız domatesleri rondodan geçirin![]() 3- Tencereye önce tereyağını alıp eritin, daha sonra domatesleri ekleyerek suyunu çekene kadar kavurun ![]() 4- Suyunu çeken domateslere suyunu süzdüğünüz pirinçleri ekleyerek 2-3 dakika kadar kavurun ![]() 5- Kavurduğunuz pirinçlerin üzerine et suyunu ve tuzunu ekleyerek 1-2 kez karıştırın ![]() 6- Önce orta ateşte sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin Ocaktan almadan önce bir kez daha karıştırıp üzerine bir havlu kağıt serin![]() 7- Kapağını kapatıp 10 dakika dinlenmeye bırakın Pilavınız demlendikten sonra servise hazır
|
|
|
|