Arpa Şehriye Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Arpa Şehriye PilavıMalzemeler:1,5 su bardağı arpa şehriye 3 subardağı sıcak su 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvıyağ 1 adet tavuk yada et bulyon İsteğe göre: 1 tatlı kırmızı biberin yarısı 2 adet mantar Yapılışı: [*]Kırmızı biber küp küp ve mantarı da sotelik doğrayın [*]Teflon tencereye tereyağı ve sıvıyağı koyarak kızdırın [*]Kızan yağın üzerine dolmalık kırmızı biberi ekleyin ve 1 dakika kadar orta ateşte kavurun [*]Kavurduğunuz biberin üzerine şehriyenin tamamını ekleyin ve orta ateşte şehriyeler hafifçe renk değiştirene kadar kavurun Üzerine dilimlediğiniz mantarları ve tavuk bulyonu ekleyerek ve 1-2 dakika daha hızlaca kavurun [*]Rengi dönen şehriyelerin üzerine 3 su bardağı suyu ekleyerek karıştırın [*]Tencerenin kapağını kaparatak önce orta ateşte hafiften suyunu çekinceye kadar pişirin (arada karıştırın) Karıştırdığınız pilavı kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar yaklaşık 6-7 dakika daha pişirin ve ocaktan alın [*]10 dakika kadar demlendikten sonra servis yapın
|
|
|
|