Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
arpa, pilavı, şehriye

Arpa Şehriye Pilavı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arpa Şehriye Pilavı



Malzemeler:1,5 su bardağı arpa şehriye
3 subardağı sıcak su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet tavuk yada et bulyon
İsteğe göre:
1 tatlı kırmızı biberin yarısı
2 adet mantar
Yapılışı:
[*]Kırmızı biber küp küp ve mantarı da sotelik doğrayın[*]Teflon tencereye tereyağı ve sıvıyağı koyarak kızdırın[*]Kızan yağın üzerine dolmalık kırmızı biberi ekleyin ve 1 dakika kadar orta ateşte kavurun[*]Kavurduğunuz biberin üzerine şehriyenin tamamını ekleyin ve orta ateşte şehriyeler hafifçe renk değiştirene kadar kavurun Üzerine dilimlediğiniz mantarları ve tavuk bulyonu ekleyerek ve 1-2 dakika daha hızlaca kavurun[*]Rengi dönen şehriyelerin üzerine 3 su bardağı suyu ekleyerek karıştırın[*]Tencerenin kapağını kaparatak önce orta ateşte hafiften suyunu çekinceye kadar pişirin (arada karıştırın) Karıştırdığınız pilavı kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar yaklaşık 6-7 dakika daha pişirin ve ocaktan alın[*]10 dakika kadar demlendikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.