![]() |
Arpa Şehriye Pilavı
Malzemeler:1,5 su bardağı arpa şehriye
3 subardağı sıcak su 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvıyağ 1 adet tavuk yada et bulyon İsteğe göre: 1 tatlı kırmızı biberin yarısı 2 adet mantar Yapılışı: [*]Kırmızı biber küp küp ve mantarı da sotelik doğrayın.[*]Teflon tencereye tereyağı ve sıvıyağı koyarak kızdırın.[*]Kızan yağın üzerine dolmalık kırmızı biberi ekleyin ve 1 dakika kadar orta ateşte kavurun.[*]Kavurduğunuz biberin üzerine şehriyenin tamamını ekleyin ve orta ateşte şehriyeler hafifçe renk değiştirene kadar kavurun. Üzerine dilimlediğiniz mantarları ve tavuk bulyonu ekleyerek ve 1-2 dakika daha hızlaca kavurun.[*]Rengi dönen şehriyelerin üzerine 3 su bardağı suyu ekleyerek karıştırın.[*]Tencerenin kapağını kaparatak önce orta ateşte hafiften suyunu çekinceye kadar pişirin (arada karıştırın). Karıştırdığınız pilavı kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar yaklaşık 6-7 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.[*]10 dakika kadar demlendikten sonra servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.