ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Arpa Şehriye Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=171127)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 06:59 AM

Arpa Şehriye Pilavı
 
Malzemeler:1,5 su bardağı arpa şehriye
3 subardağı sıcak su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet tavuk yada et bulyon
İsteğe göre:
1 tatlı kırmızı biberin yarısı
2 adet mantar
Yapılışı:
[*]Kırmızı biber küp küp ve mantarı da sotelik doğrayın.[*]Teflon tencereye tereyağı ve sıvıyağı koyarak kızdırın.[*]Kızan yağın üzerine dolmalık kırmızı biberi ekleyin ve 1 dakika kadar orta ateşte kavurun.[*]Kavurduğunuz biberin üzerine şehriyenin tamamını ekleyin ve orta ateşte şehriyeler hafifçe renk değiştirene kadar kavurun. Üzerine dilimlediğiniz mantarları ve tavuk bulyonu ekleyerek ve 1-2 dakika daha hızlaca kavurun.[*]Rengi dönen şehriyelerin üzerine 3 su bardağı suyu ekleyerek karıştırın.[*]Tencerenin kapağını kaparatak önce orta ateşte hafiften suyunu çekinceye kadar pişirin (arada karıştırın). Karıştırdığınız pilavı kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar yaklaşık 6-7 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.[*]10 dakika kadar demlendikten sonra servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.