Ebegümeçli Bulgur Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ebegümeçli Bulgur PilavıMalzemeler:1 su bardağı pilavlık bulgur 1,5 yemek kaşığı domates yada biber salçası (isterseniz salça yerine 1 adet domates rendesi) 1 adet ortaboy soğan 2 su bardağı sıcak et suyu 2 yemek kaşığı tereyağı 15-20 yaprak ebegümeci tuz Yapılışı: [*]Soğanı yemeklik doğrayın, ortaboy bir tencerede tereyağını eritin ve soğanları ekleyerek hafif kavurun Bulguru 1-2 su yıkayın ve süzün [*]Üzerine doğranmış domatesleri yada salçayı ekleyin, biraz kavurduktan sonra ayıklayıp doğradığınız ebegümeçlerini ekleyin [*]Ebegümecinin üzerine bulguru ekleyin ve 1-2 kez karıştırın Bulgurun üzerine suyu ekleyin ve kısık ateşte bulgur suyunu çekene kadar pişirin [*]Tencerenin kapağı kapalı olarak 10-15 dakika dinlendirin ve servis yapın
|
|
|
|