![]() |
Ebegümeçli Bulgur Pilavı
Malzemeler:1 su bardağı pilavlık bulgur
1,5 yemek kaşığı domates yada biber salçası (isterseniz salça yerine 1 adet domates rendesi) 1 adet ortaboy soğan 2 su bardağı sıcak et suyu 2 yemek kaşığı tereyağı 15-20 yaprak ebegümeci tuz Yapılışı: [*]Soğanı yemeklik doğrayın, ortaboy bir tencerede tereyağını eritin ve soğanları ekleyerek hafif kavurun.Bulguru 1-2 su yıkayın ve süzün.[*]Üzerine doğranmış domatesleri yada salçayı ekleyin, biraz kavurduktan sonra ayıklayıp doğradığınız ebegümeçlerini ekleyin.[*]Ebegümecinin üzerine bulguru ekleyin ve 1-2 kez karıştırın.Bulgurun üzerine suyu ekleyin ve kısık ateşte bulgur suyunu çekene kadar pişirin.[*]Tencerenin kapağı kapalı olarak 10-15 dakika dinlendirin ve servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.