![]() |
Sakızlı Muhallebili Güllaç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sakızlı Muhallebili GüllaçMalzemeler:2 paket sakızlı muhallebi karışımı 1,5 litre süt Güllaç için : 12-13 adet güllaç yaprağı 1 litre süt 1,5 su bardağı toz şeker Yapılışı: 1- Sakızlı muhallebiyi tarifine uygun şekilde yapın ve ılınması için kenara alın ![]() 2- Şeker ve sütü karıştırarak ısıtın, şeker tamamen eriyince ocaktan alın ![]() 3- Geniş bir borcama ya da fırın tepsisine ilk güllaç yaprağını koyun ![]() ![]() ![]() ![]() 4- Tün yapraklar bitene kadar aynı işlemi uygulayın ![]() 5- Hazırladığınız güllaçı buzdolabına alın sütü tamamen çekip soğuyunca dolaptan çıkarı süsüleyerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|