Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güllaç, muhallebili, sakızlı

Sakızlı Muhallebili Güllaç

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sakızlı Muhallebili Güllaç



Malzemeler:2 paket sakızlı muhallebi karışımı
1,5 litre süt
Güllaç için :

12-13 adet güllaç yaprağı
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
1- Sakızlı muhallebiyi tarifine uygun şekilde yapın ve ılınması için kenara alın
2- Şeker ve sütü karıştırarak ısıtın, şeker tamamen eriyince ocaktan alın
3- Geniş bir borcama ya da fırın tepsisine ilk güllaç yaprağını koyun Sütten 1 kepçe alarak yaprağı ıslatın 2 yaprağa da aynı işlemi uyguladıktan sonra 1 kepçe sakızlı muhallebiden alarak güllaç yaprağının üzerine yayın
4- Tün yapraklar bitene kadar aynı işlemi uygulayın (sakızlı muhallebiden 1-2 kepçe artabilir)
5- Hazırladığınız güllaçı buzdolabına alın sütü tamamen çekip soğuyunca dolaptan çıkarı süsüleyerek servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.