Sütlü Kadayıf Tatlısı |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sütlü Kadayıf TatlısıMalzemeler:200 gr fırınlanmış kadayıf (hazır kullanabilirsiniz ya da kendiniz fırınlayabilirsiniz) her dilim başına 1 top dondurma Şerbeti için: 2,5 su bardağı toz şeker 3 su bardağı süt 1 yemek kaşığı tereyağı Yapılışı: Sütlü Şerbet Yapılışı: Şeker ve sütü tencereye alın, orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın Kısık ateşte 15 dakika daha kaynatarak ocaktan alın Şerbeti ocaktan almadan 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin ve hazırladığınız şerbeti ılınması için kenara alın(ben genellikle 10 dakika sonra şerbeti kullanıyorum) Tatlının Yapılışı: 1 Kızarmış kadayıfın üzerine ılınmasını beklediğiniz şerbeti dökün 2 Kadayıf şerbetini çekip soğuduktan sonra yarım saat daha dinlendirin 3 Servis etmeden hemen önce kadayıfı dilimleyinBuzdolabından 1 top dondurma alarak dilimdediğiniz kadayıfın üzerinde servis yapın |
|