Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kadayıf, sütlü, tatlısı

Sütlü Kadayıf Tatlısı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Kadayıf Tatlısı



Malzemeler:200 gr fırınlanmış kadayıf (hazır kullanabilirsiniz ya da kendiniz fırınlayabilirsiniz)
her dilim başına 1 top dondurma
Şerbeti için:

2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Sütlü Şerbet Yapılışı:
Şeker ve sütü tencereye alın, orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın Kısık ateşte 15 dakika daha kaynatarak ocaktan alın Şerbeti ocaktan almadan 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin ve hazırladığınız şerbeti ılınması için kenara alın(ben genellikle 10 dakika sonra şerbeti kullanıyorum)
Tatlının Yapılışı:
1 Kızarmış kadayıfın üzerine ılınmasını beklediğiniz şerbeti dökün
2 Kadayıf şerbetini çekip soğuduktan sonra yarım saat daha dinlendirin
3 Servis etmeden hemen önce kadayıfı dilimleyinBuzdolabından 1 top dondurma alarak dilimdediğiniz kadayıfın üzerinde servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.