![]() |
Sütlü Kadayıf Tatlısı
Malzemeler:200 gr fırınlanmış kadayıf (hazır kullanabilirsiniz ya da kendiniz fırınlayabilirsiniz)
her dilim başına 1 top dondurma Şerbeti için: 2,5 su bardağı toz şeker 3 su bardağı süt 1 yemek kaşığı tereyağı Yapılışı: Sütlü Şerbet Yapılışı: Şeker ve sütü tencereye alın, orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın. Kısık ateşte 15 dakika daha kaynatarak ocaktan alın. Şerbeti ocaktan almadan 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin ve hazırladığınız şerbeti ılınması için kenara alın.(ben genellikle 10 dakika sonra şerbeti kullanıyorum) Tatlının Yapılışı: 1. Kızarmış kadayıfın üzerine ılınmasını beklediğiniz şerbeti dökün. 2. Kadayıf şerbetini çekip soğuduktan sonra yarım saat daha dinlendirin. 3. Servis etmeden hemen önce kadayıfı dilimleyin.Buzdolabından 1 top dondurma alarak dilimdediğiniz kadayıfın üzerinde servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.