![]() |
Çikolatalı Kayısılı Pasta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çikolatalı Kayısılı PastaMalzemeler: 10 adet çekirdekleri çıkarılıp dilimlenmiş kayısı ![]() 6 adet yumurta 3/4 su bardağı un (pasta, börek, baklavalık) 1/4 su bardağı nişasta 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı sıvıyağ yarım çay kaşığından az tuz ![]() 1- Öncelikle yumurtaların aklarını ve sarılarını birbirine karıştırmadan ayırın ![]() ![]() 2- Cam kasenizi içinde sıcak su bulunan daha geniş bir kabın içine oturtun (Dikkat edin kasenizin içine su girmesin) ![]() 3- Benmaride yumurta sarılarılarına 1 su bardağı toz şekeri ekleyerek rengi beyazlaşıp krema kıvamı alıncaya kadar (yaklaşık 10 dakika yüksek devirde) çırpın ![]() 4- Ayırdığınız yumurta aklarına tuzu ilave edin ve hacminin 2-3 katı büyüklüğüne gelip kar gibi oluncaya kadar (yaklaşık 15 dakika) çırpın ![]() 5- Un ve nişastayı birbirine karıştırarak eleyin ![]() 6- Çırptığınız yumurta sarıları ve aklarını bir kapta alttan yukarıya doğru çok sert hareketler yapmadan karıştırın ![]() 7- Tamamen karıştığından emin olunca elediğiniz unu 2-3 seferde yine alttan yukarıya doğru karıştırarak yumurtalara ilave edin ![]() 8- Kelepçeli kalıbın yada çember bir kalıbın altını aluminyum folyo ile kapattıktan sonra karışımı içine dökün ![]() 9- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin ![]() 10- En az 2 saat dinlendirdiğiniz ve tamamen soğuyan pandispanyanızı bıçak yardımıyla kalıptan çıkartın ![]() ![]() ![]() 350 gr ![]() 200 ml ![]() ![]() 1- Çikolatanızı küçük küçük doğrayın yada rondodan geçirin ![]() 2- Ganaj yapımında çikolatanın ateşe deymemesi gerekiyor bu nedenle benmari usulü ile çikolata ve kremayı karıştırarak eritin ![]() 3- Tamamen eriyip homojen bir karışım olduğunda tezgaha alın ve arada sırada (kabuk bağlamaması için) karıştırarak soğutun ![]() 4- Soğuduktan sonra pastanızın üzerine dökün ve düzeltin ![]() ![]() 1 paket krem şanti yada 1 paket dolgu kreması 1 su bardağı süt ![]() Kremşanti yada dolgu kremasını paketinde yazan tarife göre hazırlayın ![]() ![]() 1- 2 parçaya böldüğünüz pandispanyanızın ilk parçasını servis tabağına alın ![]() 2- Ortasına dolgu kreması, kremşanti yada pastacı kremasını yayın ![]() 3- Dilimlediğiniz kayısıları kremanın üzerine yayın ve 2 ![]() ![]() 4- Pastanızı çikolatalı ganaj ile kaplayın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|