ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Çikolatalı Kayısılı Pasta (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=171037)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 07:14 AM

Çikolatalı Kayısılı Pasta
 
Malzemeler:

10 adet çekirdekleri çıkarılıp dilimlenmiş kayısı
.Pandispanya Malzemeleri:

6 adet yumurta
3/4 su bardağı un (pasta, börek, baklavalık)
1/4 su bardağı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı sıvıyağ
yarım çay kaşığından az tuz

.Pandispanya Yapılışı:

1- Öncelikle yumurtaların aklarını ve sarılarını birbirine karıştırmadan ayırın. Ayırdığınız akları ve sarıları ayrı ayrı kuru derin ve geniş bir cam kaseye alın.
2- Cam kasenizi içinde sıcak su bulunan daha geniş bir kabın içine oturtun (Dikkat edin kasenizin içine su girmesin).
3- Benmaride yumurta sarılarılarına 1 su bardağı toz şekeri ekleyerek rengi beyazlaşıp krema kıvamı alıncaya kadar (yaklaşık 10 dakika yüksek devirde) çırpın.
4- Ayırdığınız yumurta aklarına tuzu ilave edin ve hacminin 2-3 katı büyüklüğüne gelip kar gibi oluncaya kadar (yaklaşık 15 dakika) çırpın.
5- Un ve nişastayı birbirine karıştırarak eleyin.
6- Çırptığınız yumurta sarıları ve aklarını bir kapta alttan yukarıya doğru çok sert hareketler yapmadan karıştırın.
7- Tamamen karıştığından emin olunca elediğiniz unu 2-3 seferde yine alttan yukarıya doğru karıştırarak yumurtalara ilave edin.
8- Kelepçeli kalıbın yada çember bir kalıbın altını aluminyum folyo ile kapattıktan sonra karışımı içine dökün.
9- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
10- En az 2 saat dinlendirdiğiniz ve tamamen soğuyan pandispanyanızı bıçak yardımıyla kalıptan çıkartın. Enine iki parçaya ayırın.
.Ganaj Malzemeleri:

350 gr. bitter çikolata
200 ml. Çiğ krema
.Ganaj Yapılışı:

1- Çikolatanızı küçük küçük doğrayın yada rondodan geçirin.
2- Ganaj yapımında çikolatanın ateşe deymemesi gerekiyor bu nedenle benmari usulü ile çikolata ve kremayı karıştırarak eritin.
3- Tamamen eriyip homojen bir karışım olduğunda tezgaha alın ve arada sırada (kabuk bağlamaması için) karıştırarak soğutun.
4- Soğuduktan sonra pastanızın üzerine dökün ve düzeltin.
.Dolgu Malzemeleri:

1 paket krem şanti yada 1 paket dolgu kreması
1 su bardağı süt
.Dolgu Yapılışı:

Kremşanti yada dolgu kremasını paketinde yazan tarife göre hazırlayın.
.Pastanın Hazırlanması:

1- 2 parçaya böldüğünüz pandispanyanızın ilk parçasını servis tabağına alın.
2- Ortasına dolgu kreması, kremşanti yada pastacı kremasını yayın.
3- Dilimlediğiniz kayısıları kremanın üzerine yayın ve 2. kat pandispanyayı üzerine oturtun.
4- Pastanızı çikolatalı ganaj ile kaplayın. Dilimlenmiş kayısılar ve istediğiniz şekerlemelerle süsleyin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.