![]() |
Çikolatalı Kayısılı Pasta
Malzemeler:
10 adet çekirdekleri çıkarılıp dilimlenmiş kayısı .Pandispanya Malzemeleri: 6 adet yumurta 3/4 su bardağı un (pasta, börek, baklavalık) 1/4 su bardağı nişasta 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı sıvıyağ yarım çay kaşığından az tuz .Pandispanya Yapılışı: 1- Öncelikle yumurtaların aklarını ve sarılarını birbirine karıştırmadan ayırın. Ayırdığınız akları ve sarıları ayrı ayrı kuru derin ve geniş bir cam kaseye alın. 2- Cam kasenizi içinde sıcak su bulunan daha geniş bir kabın içine oturtun (Dikkat edin kasenizin içine su girmesin). 3- Benmaride yumurta sarılarılarına 1 su bardağı toz şekeri ekleyerek rengi beyazlaşıp krema kıvamı alıncaya kadar (yaklaşık 10 dakika yüksek devirde) çırpın. 4- Ayırdığınız yumurta aklarına tuzu ilave edin ve hacminin 2-3 katı büyüklüğüne gelip kar gibi oluncaya kadar (yaklaşık 15 dakika) çırpın. 5- Un ve nişastayı birbirine karıştırarak eleyin. 6- Çırptığınız yumurta sarıları ve aklarını bir kapta alttan yukarıya doğru çok sert hareketler yapmadan karıştırın. 7- Tamamen karıştığından emin olunca elediğiniz unu 2-3 seferde yine alttan yukarıya doğru karıştırarak yumurtalara ilave edin. 8- Kelepçeli kalıbın yada çember bir kalıbın altını aluminyum folyo ile kapattıktan sonra karışımı içine dökün. 9- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. 10- En az 2 saat dinlendirdiğiniz ve tamamen soğuyan pandispanyanızı bıçak yardımıyla kalıptan çıkartın. Enine iki parçaya ayırın. .Ganaj Malzemeleri: 350 gr. bitter çikolata 200 ml. Çiğ krema .Ganaj Yapılışı: 1- Çikolatanızı küçük küçük doğrayın yada rondodan geçirin. 2- Ganaj yapımında çikolatanın ateşe deymemesi gerekiyor bu nedenle benmari usulü ile çikolata ve kremayı karıştırarak eritin. 3- Tamamen eriyip homojen bir karışım olduğunda tezgaha alın ve arada sırada (kabuk bağlamaması için) karıştırarak soğutun. 4- Soğuduktan sonra pastanızın üzerine dökün ve düzeltin. .Dolgu Malzemeleri: 1 paket krem şanti yada 1 paket dolgu kreması 1 su bardağı süt .Dolgu Yapılışı: Kremşanti yada dolgu kremasını paketinde yazan tarife göre hazırlayın. .Pastanın Hazırlanması: 1- 2 parçaya böldüğünüz pandispanyanızın ilk parçasını servis tabağına alın. 2- Ortasına dolgu kreması, kremşanti yada pastacı kremasını yayın. 3- Dilimlediğiniz kayısıları kremanın üzerine yayın ve 2. kat pandispanyayı üzerine oturtun. 4- Pastanızı çikolatalı ganaj ile kaplayın. Dilimlenmiş kayısılar ve istediğiniz şekerlemelerle süsleyin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.