![]() |
Pratik Ev Baklavası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pratik Ev BaklavasıMalzemeler:Hamur için: 1 adet iri yumurta 1 paket kabartma tozu yarım su bardağı süt yada su 150 gr ![]() aldığı kadar un (4,5 su bardağı civarı) 1 paket nişasta (hamuru açmak için) Üzeri için: 150-200 gr tereyağı Şerbet için: 5 su bardağı şeker 4 su bardağı su 4-5 damla limonun suyu İçi malzemesi 3 su bardağı dövülmüş ceviz Yapılışı: 1- Hamur malzemelerinin tümünü geniş bir yoğurma kabına alın ve yoğurma kabından ayrılacak kıvama gelinceye kadar yoğurun ![]() 2- Hamurun toplanması için üzerine nemli bir bez örterek yaklaşık yarım saat kadar dinlendirin ![]() 3- Dinlendirdiğiniz hamuru 30 eşit parçaya ayırın ve elinizle yuvarlayın ![]() ![]() 4- Bezelerden her birini nişasta serperek önce pasta tabağı büyüklüğünde açın ve üst üste koyun ![]() 5- Açtığınız ilk 10 bezeyi baklavayı yapacağınız tepsi büyüklüğünde açın ![]() ![]() ![]() 6- 2 nci 10 kat için de aynı işlemi uygulayın ve üzerine ceviz serpin ![]() 7- Son 10 ![]() ![]() ![]() 8- 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin ![]() ![]() Baklava soğurken şerbet için gerekli malzemeyi tencereye alın ve 10-15 dakika kadar kaynatın ![]() Hazırladığınız sıcak şerbeti soğuyan baklavaların üzerine dökün ![]() 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapın ![]() Afiyet Olsun |
![]() |
![]() |
|