Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
limonlu, parfe

Limonlu Parfe

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu Parfe



Jöle için:
2 çaybardağı limonata
2 adet tart jöle
4 yemek kaşığı toz şeker
Parfe için:
3 paket toz kremşanti
2 su bardağı limonata gerekli
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
Yapılışı:
1- Jöle için: tüm malzemeleri küçük bir sos tenceresine alın Toz şeker eriyinceye kadar karıştırın ve sos tenceresini ocağın küçük gözüne koyun Kısık ateşte kaynayıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın Karıştırarak soğutun ve ¾ ünü hemen streç film serilmiş kalıba yayın
2- Parfe için: Tüm malzemenin tamamını çırpma kabına alın ve 1-2 dakika düşük devirde çırpın Ayırdığınız jöleyi şantinin içine edkleyerek yaklaşık 10 dakika şanti kaşıktan düşmeyecek kıvama gelinceye kadar çırpın Hazırladığınız şantiyi jölenin üzerine yayın ve derin dondurcuda yaklaşık 1 saat dinlendirin
3- Donan parfe bıçakla kesilecek sertliğe ulaşınca streçten çekerek kalıptan çıkartın Limon ve nane ile süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.