ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Limonlu Parfe (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=171028)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 07:16 AM

Limonlu Parfe
 
Jöle için:
2 çaybardağı limonata
2 adet tart jöle
4 yemek kaşığı toz şeker
Parfe için:
3 paket toz kremşanti
2 su bardağı limonata gerekli
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
Yapılışı:
1- Jöle için: tüm malzemeleri küçük bir sos tenceresine alın. Toz şeker eriyinceye kadar karıştırın ve sos tenceresini ocağın küçük gözüne koyun. Kısık ateşte kaynayıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın. Karıştırarak soğutun ve ¾ ünü hemen streç film serilmiş kalıba yayın.
2- Parfe için: Tüm malzemenin tamamını çırpma kabına alın ve 1-2 dakika düşük devirde çırpın. Ayırdığınız jöleyi şantinin içine edkleyerek yaklaşık 10 dakika şanti kaşıktan düşmeyecek kıvama gelinceye kadar çırpın. Hazırladığınız şantiyi jölenin üzerine yayın ve derin dondurcuda yaklaşık 1 saat dinlendirin.
3- Donan parfe bıçakla kesilecek sertliğe ulaşınca streçten çekerek kalıptan çıkartın. Limon ve nane ile süsleyerek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.