![]() |
Limonlu Parfe
Jöle için:
2 çaybardağı limonata 2 adet tart jöle 4 yemek kaşığı toz şeker Parfe için: 3 paket toz kremşanti 2 su bardağı limonata gerekli 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi Yapılışı: 1- Jöle için: tüm malzemeleri küçük bir sos tenceresine alın. Toz şeker eriyinceye kadar karıştırın ve sos tenceresini ocağın küçük gözüne koyun. Kısık ateşte kaynayıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın. Karıştırarak soğutun ve ¾ ünü hemen streç film serilmiş kalıba yayın. 2- Parfe için: Tüm malzemenin tamamını çırpma kabına alın ve 1-2 dakika düşük devirde çırpın. Ayırdığınız jöleyi şantinin içine edkleyerek yaklaşık 10 dakika şanti kaşıktan düşmeyecek kıvama gelinceye kadar çırpın. Hazırladığınız şantiyi jölenin üzerine yayın ve derin dondurcuda yaklaşık 1 saat dinlendirin. 3- Donan parfe bıçakla kesilecek sertliğe ulaşınca streçten çekerek kalıptan çıkartın. Limon ve nane ile süsleyerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.